Omleta cu legume, reteta pentru cel mai sanatos mic dejun
Asadar, pentru o masa copioasa si sanatoasa, orice nutritionist iscusit iti recomanda omleta cu legume. In continuare, iti explicam de ce ingrediente, dar si care este modul de preparare.
Omleta cu legume: Ingrediente
Pentru 2 portii ai nevoie de urmatoarele:
4 oua
2 ardei grasi, unul verde, altul rosu
50 g cascaval
2 ciuperci
sare
piper
Omleta cu legume: Mod de preparare
In primul rand se spala foarte bine legumele. Primele care se pun la calit in ulei sunt ciupercile, dupa ce au fost taiate felii. Peste ele se adauga ardeii taiati julien si se condimenteaza cu sare si cu piper. Toate acestea se lasa pe foc mic pana cand scade apa pe care o lasa fiecare ingredient in mod natural. Dupa ce toate legumele s-au inmuiat, se adauga ouale batue, peste care s-a aruncat un praf de sare. Dupa ce s-a copt pe o parte, s-a legat, se intoarce cu grija si pe cealalta parte si se adauga peste cascavalul ras. Omuleta cu legume este gata in momentul in care vedem ca s-a topit cascavalul presarat anterior.
Omleta cu legume este, asa cum spuneam si mai devreme, unul dintre cele mai sanatoase si usor de facut preparate. El merge bine si in alimentatia copiilor, si la serviciu, dar si in regimulcelor care sunt la dieta.
Pofta buna!